RSS

Blogs worth following

09 Mei

Het is duidelijk dat mijn grafische vaardigheden niet meteen pareltjes van visualisaties hebben voortgebracht. Misschien moet ik mij deze zomer maar eens bezighouden om enkele programma’s onder de knie te krijgen. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in datajournalistiek en graag wat meer, en beter, werk willen zien, ga ik nog een overzicht van enkele interessante blogs meegeven.

– Eerst en vooral even wijzen op een blog van een medestudent, Erik Willems, die wel al enkele leuke en interessante visualisaties heeft geproduceerd: datajournalist.be.

– De meest bekende en meten ook één van de beste blogs over datajournalistiek is zonder twijfel die van The GuardianEr worden vaak meerdere berichten per dag geplaatst, die een breed gamma aan onderwerpen omvatten. Zo worden er opmerkelijke verkiezingscijfers weergegeven, wordt de Europese schuldenberg gevisualiseerd, maar maakt men ook evengoed een weergave van het aantal scheldwoorden op twitter per regio in Londen. Een must-follow.

– Een andere blog, ook van een bekend medium is de Data Desk van The Los Angeles Times. Een iets ander format dan bij The Guardian, want hier werkt men met enkele vaste onderwerpen, die worden geüpdate aan de hand van nieuwe informatie.

– Een andere interessante blog is die van Matt Stiles. Op zijn éénmansblog The Daily Viz plaatst hij zelfgemaakte stukken, maar ook interessante zaken die hij online vindt.

– Een aantal andere blogs focust vooral op het visualiseren en zij leveren dan ook echte pareltjes af. Zo zijn er onder andere flowing data, Well-formed data en information aesthetics.

– Dichter bij huis is er de datablog van Sargasso, een Nederlandse website die dan ook vooral focust op enkele opmerkelijke zaken bij onze Noorderburen.

Er zijn er nog heel wat meer, en op mijn twitteraccount zal ik ook actief blijven om wetenswaardige zaken te (helpen) verspreiden, omdat datajournalistiek duidelijk een fenomeen met heel wat toekomst is. Deze blog verdwijnt, al dan niet tijdelijk, naar de achtergrond.

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 09/05/2012 in Data journalistiek

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: